Realisere forfatterdrømmen i høst?

Nå kjører vi early bird-rabatt på høstens gruppekurs!

 • Går du med en idé til en historie, men vet ikke hvordan du skal skrive den?
 • Har du begynt på fortelling, og er frustrert fordi det ikke blir slik du ser for deg i hodet? 
 • Synes du aldri det du skriver blir bra nok, og pirker deg skrullete underveis?
 • Sliter du med å redigere egen tekst – og komme.i mål?

Det er vanskelig og til tider frustrerende å skrive i ensomhet. 

Da jeg var refusert og usikker forfatter var det tre ting jeg ønsket meg: Noen som kunne lære meg skrivehåndverket på en enkel og inspirerende måte, gi meg konkret veiledning på egen tekst – og støtte og heiarop underveis i prosessen

Da jeg startet Forfatterskolen i 2013 skapte jeg rett og slett tilbudet jeg selv trengte som upublisert forfatter. Nå, ti år senere, har dette blitt et eventyr i seg selv. Vi har hjulpet flerfoldige forfatterdrømmere med å skrive historien sin og få den utgitt, Det er vi så stolte av!

Her kan du se alle som har tråkket veien før deg: Forfatterskolens utgitte elever

Flere av disse elevene hadde knapt skrevet et serviettdikt da de begynte hos oss, Med andre ord: Det spiller ingen rolle om du har skrevet mye eller lite, har et manus liggende som du vil ferdigstille, eller null idé om hva du skal skrive om. Vi har kunnskapen og ressursene til å hjelpe deg og ditt skriveprosjekt – akkurat der du er.

Vi hjelper deg også etter at manuset er ferdigstilt, enten du vil kontakte et forlag eller gi ut på egen hånd. Vi hjelper deg gjerne med å velge også, så det blir mest mulig riktig for akkurat deg og ditt prosjekt.

La oss hjelpe deg på veien – akkurat slik vi har bistått Sunniva.

Sunniva Vagstad er én av mange elever som har debutert med roman etter at hun tok kurs hos Forfatterskolen. 

Det har ikke bare blitt en utgivelse hos Aschehoug, men to!

– Selv om jeg hadde lest bøker hele livet, visste jeg lite om håndverket som lå bak. Jeg kjente heller ingen andre som skrev, og det å bruke såpass mye av tiden min på å dikte opp historier føltes nesten flaut. Så kom jeg over Forfatterskolen – og i siste liten meldte jeg meg på et romankurs. 

For første gang ble Sunniva kjent med andre som skrev historier. Hun fikk kommentarer på tekstene sine fra folk som ikke kjente henne, og hun ga tilbakemeldinger på andres tekster. 

– Dette lærte jeg veldig mye av. I tillegg fikk jeg tilgang til inspirerende webinarer med norske forfattere hver uke, som minnet meg på å ikke gi opp. Etter mange år med prøving og feiling kom endelig debutromanen min, "Fritt fall", ut på Aschehoug. Jammen løsnet det ikke på ny like etter: Allerede høsten 2020 kom min andre bok ut, spenningsromanen "Det brenner"!

Er det din tur nå? Vi gir deg alt du trenger for å lykkes:

   Enkel kunnskap og nyttige skriveverktøy for å lykkes.

Profesjonell 

tilbakemelding 

på manus

Inspirasjon og heiarop i gode og onde skrivedager. 

Klar for å realisere skrivedrømmen med oss i høst?

Frem til 23. juni kjører vi early bird-tilbud på våre tre mest populære skrivekurs – med hele 5000 kroner i avslag (!).

Dette gir deg en unik mulighet til å realisere forfatterdrømmen, uten å belaste lommeboken unødig.

Her er kursene vi kjører rabatt på (gjelder frem til 23. juni, klokken 23 59):


ÅRSKURS

med personlig skrivetrener, egen redaktør og unik heiagjeng!

Rabatt: Kroner 5000,- 

Årskurset er det største og mest omfattende kurset vårt. Kurset inneholder alt du trenger for å skrive en helstøpt fortelling og få den i mål – med kyndig veiledning og en vennlig pisk underveis. Du får en egen redaktør som følger deg gjennom hele året, med jevnlige innleveringer av tekst, faglige webinarer med våre profesjonelle redaktører, samskrivingsøkter med rektor Kristine S. Henningsen ("skrivetrener") og en entusiastisk gjeng som følger deg hele veien inn til mål.

Kurset er for deg som har bestemt deg for å realisere forfatterdrømmen, en gang for alle, og er villig til å gå "all in". 

Her er alt du får på kurset:

 • Flere tilbakemeldinger fra erfaren redaktør (prosjektbeskrivelse + 70 000 ord, fordelt på 6 innleveringer). Den samme redaktøren følger deg gjennom hele kurset.
 • Live coaching med din personlige redaktør (30 min samtale), i starten og slutten av året. Dermed er du sikret at du kommer i gang med riktig prosjekt, og kommer i mål på en helstøpt måte.
 • Grundig innføring i skrivehåndverket:
 • En stor database med faglig innhold, som du har tilgang til hele året.
 • Tilgang til våre live skrivekurs – romankurset, novellekurset og barnebokkurset. Dette har en samlet verdi på kroner 31 500,-
 • Faste, ukentlige treff på skjermen med personlig skrivetrener (samskrivingswebinarer) og Forfatterskolens redaktører (faglige webinarer)..
 • Inspirerende skrivefellesskap i eget Facebook-forum.
 • Ferske nett-treff med kjente forfattere hver mandag ("Mentormøter") + tilgang til arkivet med hundrevis av forfattertreff. 
 • Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland!
 • To  treff, for deg som vil, der vi møtes live og fysisk og har en fagdag sammen.
 • Etter endt årskurs kan du kjøpe tilgang til webinarene og alt det faglige innholdet et helt år til, for kun kroner 1490, Du får også mulighet til å ta et påbyggingsår, dersom du ønsker det,
 • Opptak av alt som blir gjort, hele året, så du ikke går glipp av noe.
 • Nyhet! Vi hjelper deg etter endt kurs – enten med kontakt til forlag eller med indie-utgivelse (hvis du vil gi ut på egen hånd).

Årskurset koster kroner 44 000,- (alt inkludert). 

Frem til 23. juni klokken 23 59 er det 5000,- i rabatt på kurset. Dermed blir totalprisen for hele kurset kroner 39 000,-

Betalingen kan deles opp i inntil 24 rater, helt rentefritt, 

Her kan du bestille årskurset med early bird-rabatten:


ROMANKURS

med Gro Dahle, Bjarte Breiteig, Rolf Enger og Kristine S. Henningsen 

Early bird-rabatt: Kroner 5000,- 

Romankurset er Forfatterskolens mest populære tilbud, og regnes som et grunnkurs innenfor kreativ skriving. Dette er et ypperlig "startkurs", og kan også være nyttig for deg som er kommet lengre, Du vil lære å skape en helstøpt fortelling – alt fra å forvalte en idé til å bruke litterære virkemidler til å redigere egen tekst.

Gro Dahle, Rolf Enger, Bjarte Breiteig, Pedro Carmona og Kristine S. Henningsen har alle gitt ut flere bøker i ulike sjangre, og i flere år jobbet som skrivelærere. På romankurset holder forfatterne foredrag om temaer de har plukket selv.

Her er alt du får på kurset:

 • 10 kursmoduler med skriftlig materiale og tilhørende videoer – som lærer deg det grunnleggende om å skrive roman. Du får kunnskap, innsikt, veiledning, verktøy, inspirasjon og tips.
 • Skriveøvelser og oppgaver som driver deg fremover i riktig retning.
 • 10 kurswebinarer med de ulike forfatterne, der de tar for seg forskjellige temaer – som å skape levende karakterer, bygge opp historien, skape flyt og spenning, bruke litterære virkemidler og redigere seg selv smart.
 • Tilbakemelding på tekst fra profesjonell redaktør – der du får tilbakemelding på hva du kan utvikle videre, og hva som allerede fungerer, med detaljerte kommentarer i manus.
 • Ved bestilling av større kurspakker, standard eller pro, får du tilbakemelding på et lengre manus (opptil 200 sider), som kan benyttes når som helst i løpet av kursåret.
 • Inspirerende mentormøter med kjente forfattere hver mandag gjennom hele kursåret.
 • Tilgang på et rikt webinararkiv der det ligger hundrevis av opptak med forfattere som Ingvar Ambjørnsen, Herbjørg Wassmo, Simon Stranger og Maja Lunde. 
 • Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland!
 • Et kreativt og yrende skrivemiljø som gir deg selvtillit til å skape den beste fortellingen du kan klare.
 • Tilgang til kursmaterialet et helt år, med opptak av alle webinarer + mulighet for ytterlige forlengelse.
 • Personlig kursbevis etter endt kurs.

Romankurset koster kroner 11 900,- (alt inkludert). 

Frem til 23. juni klokken 23 59 er det 5000,- i rabatt på kurset. Dermed blir totalprisen for hele kurset kroner 6900,-

Betalingen kan deles opp i inntil 24 rater, 

Her kan du bestille kurset med early bird-rabatten:

.NB! Rabatten er innbakt i prisen som kommer opp, og utløper fredag 23 juni, klokken 23 59.

NOVELLEKURS

med Rolf Enger og Bjarte Breiteig 

Kroner 5000,- i rabatt

Det er flere fordeler ved å skrive noveller – lære seg håndverket og trene på dette. Det koster mindre å skrive en novelle og det er enklere å forkaste en novelle enn en hel roman. Du kan også ta med deg læringen videre når du skal skrive en roman – flere anerkjente forfattere har startet med å skrive noveller. I tillegg vil kurset hjelpe deg med å finne en renskåret og konsis stemme.

Forfatter og skrivelærer Rolf Enger har gitt ut fire kritikerroste novellesamlinger og tre romaner. Han er for tiden undervisningsleder ved Skrivekunstakademiet i Bergen, der han underviser i novelleskriving. Bjarte Breiteig har gitt ut flere romaner og novellesamlinger, og har vært skrivelærer i mange år.

Her er alt du får på kurset:

 • 10 kursmoduler med skriftlig materiale og tilhørende videoer – som lærer deg det grunnleggende om å skrive noveller. Du får kunnskap, innsikt, veiledning, verktøy, inspirasjon og tips.
 • Skriveøvelser og oppgaver som driver deg fremover i riktig retning.
 • 7 kurswebinarer med Rolf Enger og 3 webinarer med Bjarte Breiteig.
 • Tilbakemelding på tekst fra profesjonell redaktør – der du får tilbakemelding på hva du kan utvikle videre, og hva som allerede fungerer, med detaljerte kommentarer i manus.
 • Ved bestilling av større kurspakker, standard eller pro, får du tilbakemelding på et lengre manus (opptil 200 sider), som kan benyttes når som helst i løpet av kursåret.
 • Inspirerende mentormøter med kjente forfattere hver mandag gjennom hele kursåret.
 • Tilgang på et rikt webinararkiv der det ligger hundrevis av opptak med forfattere som Ingvar Ambjørnsen, Herbjørg Wassmo, Simon Stranger og Maja Lunde.
 • Bonus: 4 timers skrivekurs med Tom Egeland!
 • Et kreativt og yrende miljø som gir deg selvtillit til å skrive den beste fortellingen du kan klare.
 • Tilgang til kursmaterialet et helt år, med opptak av alle webinarer + mulighet for ytterlige forlengelse.
 • Personlig kursbevis etter endt kurs.

Novellekkurset koster kroner 11 900,- (alt inkludert). 

Frem til 23. juni klokken 23 59 er det 5000,- i rabatt på kurset. Dermed blir totalprisen for hele kurset kroner 6900,-

Betalingen kan deles opp i inntil 24 rater, 

Her kan du bestille kurset med early bird-rabatten:

NB! Rabatten er innbakt i prisen som kommer opp, og utløper fredag 23 juni, klokken 23 59.

Fremdeles usikker?

Her er hva elevene våre synes om oss ...


Etter at Trine var elev på barnebokkurset har hun gitt ut to barnebøker på Aschehoug!


"Jeg slengte meg med på et barnebokkurs hos Forfatterskolen, og det viste seg å være lurt. Jeg gledet meg alltid til webinarene – etablerte forfattere som ga gode råd. Redigeringswebinaret med rektor var avgjørende for min utvikling, og tilbakemeldingene på tekstene var verdifulle.


Det viktigste jeg lærte var at jeg måtte tro på meg selv. Lytte til min indre stemme, uten å la den indre kritikeren blande seg inn.  Den viktigste påminnelsen jeg fikk var at jeg måtte tørre å gutse, og gå ut av komfortsonen".


Trine Mangersnes


Etter at Hilde var elev på diktkurset har hun gitt ut en diktsamling på Cappelen!


Etter at Hilde Charlotte deltok på romankurs og diktkurs hos Forfatterskolen, fant hun ut at poesien var et sted hun ville oppholde seg.


"Dette halvåret var en fin opplevelse. I løpet av perioden fant jeg ut hvor veien min skulle gå videre"


Nå har hun utgitt diktsamlingen "Min prikkete søster" på Cappelen Damm, og flere bøker  er på vei!Hilde Blomberg


Etter at Tone var elev på romankurset vant hun konkurranse hos Bladkompaniet!


"Jeg har alltid likt å skrive, men tanken på å dele mine egne skriverier med andre var fryktelig skummelt, og i mange år turte jeg ikke å gjøre noe med forfatterdrømmen. Da jeg fylte 30 tenkte jeg at det var nå eller aldri. Måneden etter meldte jeg meg på romankurset til Forfatterskolen. Jeg fikk fikk utfordret meg på å dele tekst, og kurset ga meg nyttige verktøy i skrivingen. Da Bladkompaniet utlyste en romanseriekonkurranse, tok jeg mot til meg og sendte inn et bidrag. En måned senere kom gladnyheten om at jeg hadde vunnet!"Tone Lilleenget By

Kjøp kurset i dag - med 14-dagers angrerett!

Vi har 14 dagers angrerett på alle våre kurs, fra første kursdag, så det er null risiko ved å melde seg på. 

Her kan du sikre deg en plass på et av kursene – til opptil halv pris:

NB! Rabatten er innbakt i kursprisene som kommer opp, og utløper 23. juni, klokken 23 59.

LINDA SKOMAKERSTUEN

Elev på romankurset – og nå forfatter med to romaner på Gyldendal!

"Boken min, Uten vesentlige feil eller mangler, kom ut hos Gyldendal våren 2017. Jeg kan se med hånden på hjertet: Jeg vet ikke om jeg hadde klart dette uten Forfatterskolen, og den støtten det ligger i å være en del av et skrivefellesskap. Jeg vil fortsette å la meg inspirere av Rektor Kristine og hennes medarbeidere på Forfatterskolen. Og ikke minst: Elevene". 

Kirsti macdonald jareg

Elev på romankurset – og nå forfatter av sakprosabok hos Cappelen!

"Det var under arbeidet med Islands-boken at jeg kom over Forfatterskolens romankurs. Selv om jeg skrev reiseskildringer og fortellende sakprosa, hadde jeg stor nytte og  glede av de ukentlige foredragene. Jeg sendte inn manus to ganger til redaktører hos Forfatterskolen. Det er ensomt å skrive og man blir  nærsynt på sin egen tekst. Tilbakemeldingene var svært nyttige. Jeg var glad for at redaktørene forsto prosjektet mitt og ga relevante kommentarer."  

Mange andre har klart det! Nå har du også muligheten ...

 • Fremdeles usikker? Husk at du har angrerett på kurset i to uker – med alle pengene tilbake-garanti – fra første kursdag.
 • Ikke penger akkurat nå? Vi har fleksible avbetalingsordninger – du har opptil 24 måneder å betale ned kurset på.
 • Travel i høst? Du har et helt år å ta kurset på, med mulighet for forlengelse.
 • Usikker på om du vil klare å skrive en bok? Det viktigste, og største, skrittet er å bestemme seg. Resten hjelper vi deg med, slik vi har hjulpet utallige andre. Husk: Det er mange som knapt hadde skrevet et serviettdikt før de begynte på kurs hos oss, og nå er forfattere på de store forlagene. Hvorfor skal ikke dette gjelde deg også?

Vi sitter parate til å hjelpe deg med å realisere din forfatterdrøm!

Er det ikke slitsomt når drømmen murrer i bakhodet? Der gjør den ingen nytte for seg. Verden trenger flere gode historier, og din fortelling har en verdi.

Vær alt du vil, men ikke vær en skjult skatt.

Heiahilsen,

Rektor Kristine Storli Henningsen

kristine@forfatterskolen.no

411 23 555

PS! Lurer du på noe, hva som helst? Send meg en mail, eller slå på tråden (jeg har ikke telefonskrekk).

P.S! Jepp, tiden går ubønnhørlig – og early bird- tilbudet gjelder kun frem til fredag 23. juni klokken 23 59.

  0  8
Dager
:
 
  0  9
Timer
:
 
  4  6
Minutter
:
 
  1  9
Sekunder

You missed out!

>